בחודשים יוני–יולי 2009 נערכה עונת החפירות השלישית של פרויקט המחקר של להב, שלב IV בתל חליף (רשיון מס' 3/2009-G; נ"צ 187/587-8; חדשות ארכיאולוגיות 120, איור 1). החפירה, מטעם אוניברסיטת אמורי ומכון קוב לארכיאולוגיה באוניברסיטת מיסיסיפי, נוהלה על ידי ע' בורובסקי מאוניברסיטת אמורי (צילום שטח), בסיועם של ג' וו' הרדין (מכון קוב; ניהול שטח), נ' בירלינג (ניהול מערכות, פניקס; ניהול שטח), א' הוקסלי (אוניברסיטת קרדיף/ארכיאולוגיה אוקספורד; ניהול שטח), ט' פרנק (LRP; ניהול שטח), ב' ברנוורת (מכון קוב; הכשרה בניהול שטח), ג' פרנד (אוניברסיטת ניו-מכסיקו/גאלופ; רישום וניהול מעבדה), ג' רוזנברג (מכון אולברייט; מדידות) וד' קרגס (מכון קוב; ציור טכני). עוד השתתפו סטודנטים מאוניברסיטת אמורי וממכון קוב לארכיאולוגיה וכן מתנדבים.
סיוע נוסף הוגש על ידי מוזיאון מיכאל ק' קרלוס באוניברסיטת אמורי, מכון אולברייט למחקר ארכיאולוגי בירושלים, מרכז ג'ו אלון בקיבוץ להב ותורמים פרטיים. תודות מיוחדות לקיבוץ להב על האירוח, המגורים ושירותים אחרים ובמיוחד לא' נבון ששימש איש הקשר עם הקיבוץ.
עבודת השטח נערכה בשלושה קטעים גדולים של שטח V (איור 1): בצפון נפתחו שני ריבועים (C7 ,B8); במרכז נמשכה העבודה בריבועים D7 ו-E7 בחשיפת המבנים והממצא שהתגלו בשנת 2008; בדרום נפתחו ריבועים חדשים
(N2 ,M4 ,M3) ונמשכה העבודה בריבוע L4. כל הריבועים נמצאים לאורך חומת העיר בקצה הדרומי-מערבי של התל. מטרות העונה היו הרחבת החשיפה של יחידות המבנים הפרטיים סמוך לביצור העיר מסוף המאה הח' לפסה"נ (שכבה VIB) שנהרסו במבצע צבאי, כנראה של סנחריב בשנת 701 לפסה"נ.
בריבוע B8 נחשפו שרידי מבנה מגורים פרטי סמוך לחומת העיר. על רצפת החדר הקרוב לחומה נמצא מכלול גדול של כלי חרס לרפאות, בהם קנקנים. לאחד הקנקנים שתי ידיות שעל כל אחת מהן טביעת 'למלכ' (איור 2). לרוע המזל, קטע הטביעה שבו מופיע שם העיר אינו ברור בשתי הידיות ואין אפשרות לפענחו. אף שנמצאו בשנים האחרונות ידיות אחרות עם טביעות 'למלכ', כאן הן נמצאו לראשונה באתרן. הידיות שנמצאו בלוקוס חתום מעל רצפת מגורים מסייעות בתיארוך ההרס של העיר בשכבה VIB שנת 701 לפסה"נ.
בריבוע C7 נחשפו שרידים נוספים של בית העמודים שהתגלה לראשונה בריבוע C8 בשנת 2008. עמוד שלישי נפול נוסף על שני עמודים קודמים שנתגלו עומדים (איור 3). נמשכה חשיפתה של רצפת האבן במבנה זה, בין ריבועים C8 ו-B8; עם זאת, אופי הרצפה לא הוברר ולכן לא נקבע עדיין אם זו רצפה של אורווה או שמא סמטה ללא מוצא (ר' איור 3).
נעשה ניסיון להרחיב את חשיפת בית המלאכה לאריגה שנחשף בשנים 2008-2007 בריבועים E6 ו-E7 לריבוע D7 ונמצאו שרידים של אזור הכנת אוכל: טבון וכמות גדולה של כלי חרס על הרצפה. נלקחו דגימות מכלי החרס הרבים, בהם קנקנים וקערות מריבועים D7 ו-B8 לבדיקת המשקעים בניסיון להתחקות אחר תכולת הכלים.
בריבוע D7 נחשפו שני קירות גדולים (W7004 ,W7003; איור 4) שנבנו הישר על מפולות ההרס של המאה הח' לפסה"נ ותוארכו לתקופה הרומית. אופי המבנה מהתקופה הרומית אינו ברור אולם עד כה אלה הם שרידי המבנה היחידים מתקופה זו שהתגלו בתל.
נמשך החיפוש אחר שער העיר בחלק הדרומי של שטח V, שם נחשפו שרידיה של מערכת ביצור אדירה בריבועים M4 ,M3 ,L4 ו-N2 שכללו חלקים של חומת העיר המסיבית, חלקלקה עשויה מגיר כתוש ובסיסה (ייתכן שזהו קיר קדום מתקופת הברונזה הקדומה). בסך הכל נחשפו יותר מ-70 מ' של חומת העיר (ר' איור 1). בריבוע N2 נחשפו שרידי מבנה נוסף שעל פי הממצא התגוררה בו ככל הנראה משפחה אמידה. חפץ מיוחד שנמצא בו הוא קסת אבן מעוטרת לשימוש קוסמטי (איור 5).
דומה שכל המבנים שנחשפו בעונה זו הם משכבה VIB המתוארכת לסוף המאה הח' לפסה"נ. לא נמצאו עדויות ליישוב הפליטים בשכבה VIA ונראה שהעדר זה והנוכחות הדלילה בשכבה זו המוכרת מעונות קודמות מעידים שההתיישבות באתר בראשית המאה הח' לפסה"נ הייתה ארעית וקצרת ימים.
נמצאו נרות פולחניים נוספים מתקופת הברזל 2 וצלמיות מהתקופה הפרסית (איור 6) המדגישים את אופיין הפולחני של הפעילויות שנעשו באתר סמוך לשטח V. הממצא מחזק את ההנחה שעלתה בעונות קודמות על קיומו של מקדש ביתי ומרכז פולחני באזור הסמוך לשטחים IV ו-V.
שברי כלי חרס מהתקופות הפרסית, ההלניסטית, הרומית והביזנטית נמצאו בחלק גדול משטחי החפירה והם מעידים שבמהלך תקופות אלה היה האזור נתון לחפירת גומות ובורות שנועדו כנראה לשוד אבני בנייה ממבנים קדומים.