One square was opened in a place where several stones were discerned in a probe trench, dug with a backhoe. After the removal of the asphalt and the layers of road bedding beneath it, a layer of well-tamped soil fill was excavated. A row of very large basalt rocks, arranged in an arch facing the southeast, was exposed within the fill. When the excavation reached a depth of 2.5 m below the asphalt surface in the western part of the square, adjacent to the intrados, it became clear that the rocks were placed in this manner to stabilize the layer of fill and to help leveling the ground surface, which descended to the east. Ancient remains were not discovered, perhaps due to the extreme thickness of the fill, which was not excavated to its full depth.
The fill contained several fragments of pottery vessels that dated from the Early Roman period until the British Mandate time, as well as a fragment of modern glass. It seems that the soil fill, which was deposited when the parking lot was constructed, was brought from a field located far beyond the city limits.