Miqwe
The rock-hewn miqwe is nearly square (L11; 6.6 × 7.1 m). Its northern part was opened and the ceiling of its southern part was the nari rock. Above the quarried eastern and western sides, walls were built (W11—length 2.2 m, width 0.7 m, height 0.5 m, a single course; W10—length 3.5 m, width 0.5–0.6 m, height 0.4–0.6 m, a single course). Seven hewn steps accessed the miqwe; five extended its entire width (length 7.3 m, width 0.30–0.65 m, height 0.2–0.5 m) and the other two were partially preserved and apparently were completed with construction that only partly survived. A compact, white-gray hydraulic plaster was preserved on the rock ceiling and on some of the miqwe’s walls, particularly in the covered section, as well as on the rock wall in the open northern section, but not on the steps.
The finds recovered from the miqwe were mixed and dated from the Byzantine period to modern times.
 
Building
To the south of the miqwe and higher up on the slope, a building founded on a rock shelf and roofing the southern part of the miqwe, was exposed. The tops of its walls were visible above surface prior to the excavation. The building consisted of three rooms in a row, aligned north–south (Rooms R1–R3) and an adjacent open courtyard on the west (R4) whose southern wall did not survive.
The walls of the rooms (W3–W8; width 0.65–0.80 m, max. height 0.6 m, 1–2 courses) were built of large ashlar and fieldstones (0.2–0.4 × 0.6–0.7 m), set on the leveled rock surface that served as the floor of the rooms. The walls of the courtyard (W1, W2; width 0.4–0.6 m, max. height 0.7 m, 2 courses) consisted only of fieldstones and were set on a fill.
The finds from the building included potsherds and a few flint artifacts. The potsherds were mixed and dated from the Hellenistic period to modern times.